tisdag 10 juni 2014

Något väldig intressant att notera i GMO debatten och godkända certifierade grödor!

En god vän till mig var för ett tag sedan på Lantmännen och skulle köpa lite vanlig klassisk havre att så på sin lilla gård han driver som hobby. Havre brukar han köpa varje år på Lantmännen. Idag gjorde han som han brukar och beställde och betalade i kassan för sin havre, biträdet i kassan känner han sen tidigare och allt avlöpte smärtfritt.

När han körde ut till utlastningen och lämnade sin orderlapp till förmannen där ute. Denne svarade när han läste lappen, att: "denna havre du ska ha är inte "certifierad" och jag får egentligen inte lämna ut den till dig". Min vän blev fundersam och sade .."inte certifierad" men jag har ju alltid köpt och sått den"?. Förmannen sade att nästa år kan han endast köpa havre som är "certifierad" och godkänd oavsett om det är ett hobbylantbruk han driver...






 *Vill du läsa om den svenska GMO-historien så kan du göra det i boken "Hälsoproblem & sjukdomar orsakade av vad vi äter" som släpptes 2017. Boken tar ingående tar upp den manipulering av kromosomer hos spannmål som ledde till att världens första GMO-produkter omedvetet skapades med start redan år 1901 i Sverige! Effekterna av denna kromosomförändring skulle komma att yttra sig som mängder av nya sjukdomar. Detta nya vete spreds snabbt över vårt land men även i övriga västvärlden där även Sverige hade ett finger med i spelet.

 Exempelvis reste svenska forskare till Egypten redan på 1920-talet och var dessa behjälpliga med manipulering och odling av vetet, år 2012 bad Egyptens hälsoministerium omvärlden om hjälp med en skenande diabetesproblem och övervikt. Svensk växtförädling/manipulering är idag etablerad i mer än 50 länder runt om i världen...
 
Du hittar denna bok här: Bokrelease 2017



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar